Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از خرید تضمینی ۵۵۰ تن گندم (اندوخته گندم سال گذشته کشاورزان) پس از افزایش نرخ در استان خبر داد و گفت: این میزان خرید گندم در مدت مشابه سال‌های گذشته امکان نداشت.

اکبر فتحی روز سه شنبه، ۲۳ فروردین ماه در جلسه کارگروه تولیدات گیاهی استان، با بیان این‌که افزایش قیمت خرید تضمینی گندم یک اقدام بی نظیر در بدنه زراعت کشور است، اظهار کرد: این افزایش قیمت که در زمان خود با قیمت جهانی گندم برابری می‌کرد، باعث شده تا کشاورزان شروع به فروش محصول گندم سال گذشته خود کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به گزارش ایسنا، وی افزود: یکی از دغدغه‌های اساسی استان ما نیز تامین گندم و خرید محصول از کشاورزان بود که امسال با استفاده از ظرفیت استانی و تصمیم دولتی مبنی بر افزایش نرخ خرید تضمینی، این دغدغه اساسی تقریبا رفع شده و تولید استان تقریبا کفاف مصرف ماهانه استان را می‌دهد.  

وی خاطرنشان کرد: این ظرفیت ایجاد شده که باعث اشتیاق گندم کاران به فروش محصول شده است را می‌توان در بحث تغذیه نباتی، مصرف کودهای مناسب، مبارزه با آفات و علف‌های هرز و ... بهره برد و کشاورزان را به این امور نیز مشتاق کرد.

فتحی گفت: تنها با مبارزه درست با علف‌های هرز می‌توان افزایش ۱۵ درصدی تولید محصول داشت و اگر مبارزه با علف‌های هرز انجام نگیرد، ممکن است محصول تا ۱۰۰ درصد از بین رود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این‌که ورود سازمان تعاونی روستایی در بحث کشاورزی قراردادی، این سازمان را به سمت تولید سوق داده است، افزود: کارخانجات آرد استان صرفا مطالبه گری می‌کنند و تمایلی برای قبول مسئولیت در حوزه کشاورزی قراردادی و تامین مستقیم نهاده‌های خود از تولیدکنندگان ندارند اما این در حالی است که تنها راه نجات بخش کشاورزی در نظام بهره برداری کنونی و  مشکل کوچک بودن قطعات کشاورزی، کشاورزی قراردادی است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: عمل به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر دانش بنیانی کردن تولید در عرصه زراعت، امنیت غذایی پایدار را به دنبال خواهد داشت و این امر نه با کشاورزان کهنسال کم سواد بلکه با تربیت کارشناسان و تشکل‌های کشاورزی و تزریق دانش به مزرعه امکان پذیر است.      

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در ادامه با بیان این‌که برنامه ریزی برای بهبود وضعیت کشاورزی استان انجام گرفته اما راه‌های رسیدن به اهداف و وظیفه هر بخش هنوز به صورت قطعی و دقیق مشخص نیست، اظهار کرد: هر بخش و ارگانی از جمله بخش زراعت، ترویج، تشکل‌ها، مراکز خدمات کشاورزی غیر دولتی و ... باید بدانند که چه وظیفه‌ای در ارتقای سطح کشاورزی استان و به خصوص دانش بنیانی کردن این بخش دارند.

وی با بیان این‌که از لحاظ تامین منابع اعتباری مشکلی نداریم اما در نحوه استفاده از ظرفیت‌ها دچار مشکل هستیم، افزود: کشاورزان برتر و پیشرو بسیاری هر ساله در بخش استانی و ملی انتخاب می‌شوند. باید ظرفیت این کشاورزان برتر در هر روستا را شناسایی کرد و به عنوان الگویی در هر منطقه، به سمت بهبود وضعیت، افزایش عملکرد، ارتقای راندمان و بهره وری کشاورزی در آن منطقه رفت.

وی خاطرنشان کرد: امسال با افزایش بارندگی به خصوص در نواحی شمالی استان شاهد خوشحالی کشاورزی و از طرفی افزایش رشد علف‌های هرز بودیم. کشاورزان ما متاسفانه در بحث مبارزه با علف‌های هرز و بیماری‌های گیاهی ضعیف عمل می‌کنند اما می‌توانیم با استفاده از کشاورزان پیشرویی که در هر منطقه وجود دارند، سایر کشاورزان را نسبت به مبارزه با این قبیل امراض گیاهی سوق دهیم.

فتحی افزود: بخش کشاورزی استان با کمبود کارشناس مواجه است اما با توجه به این‌که افزایش کارشناسان عملا به جهت سیاست گذاری دولت امکان پذیر نیست، می‌توانیم از بدنه خود روستا و کشاورزان بومی برای انتقال دانش به بخش کشاورزی استفاده کنیم که این امر نیز با شناسایی کشاورز برتر و انتقال دانش به مزرعه آن و سپس اشتیاق سایر کشاورزان برای دست یافتن به آن دانش انجام می‌گیرد.

وی با تاکید بر اهمیت توانمندسازی مراکز خدمات کشاورزی غیردولتی در استان، ادامه داد: این مراکز که محلی برای حضور دانشمندان بخش کشاورزی محسوب می‌شوند، بایستی به عنوان محل نخست و اولویت دار برای مراجعه کشاورزان جهت دریافت خدمات فنی مهندسی باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی کشاورزی تولیدات کشاورزی زراعت آذربایجان شرقی خرید تضمینی بخش کشاورزی علف های هرز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۷۶۲۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !

به گزارش همشهری آنلاین، مسعود اسدی اظهار کرد: به بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از گندم‌زارهای آماده برداشت استان تا ۵۰ درصد خسارت وارد شده و در خوشبینانه‌ترین حالت ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت از دست رفته است.

وی ادامه داد: علاوه بر خسارات به مزارع گندم، به تأسیسات، باغات، گلخانه‌ها و دامداری‌های بسیاری از کشاورزان خسارت جدی وارد شده است.

وی گفت: امیدواریم سازمان جهاد کشاورزی به فوریت خسارات را به دقت برآورد و اعلام کند.

رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان گفت: همچنین انتظار داریم صندوق بیمه محصولات کشاورزی بدون فوت وقت، تعلل و مضایقه به وظیفه قانونی خود عمل کرده و طبق قانون خسارات وارده به بیمه شدگان را جبران کند.

اسدی همچنین گفت: از دولت و سازمان مدیریت بحران کشور انتظار داریم با توجه به اینکه امکان جبران خسارات وارده از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی قطعاً وجود ندارد نسبت به بررسی، برآورد و کمک به کشاورزان خسارت دیده استان که خساراتشان مشمول حمایت‌های صندوق بیمه محصولات کشاورزی نیست اقدام عاجل کنند تا در سال جهش تولید با مشارکت مردم، کشاورزان خسارت دیده بار دیگر با امید به سنگر تولید برگردند.

کد خبر 849119 منبع: تسنیم برچسب‌ها گندم خبر مهم طوفان کشاورزی استان خوزستان

دیگر خبرها

  • یک هزار تن کلزا با نرخ تضمینی خریداری شد
  • طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !
  • امسال نیازی به واردات گندم نداریم
  • یک هزار تن کلزا با نرخ تضمینی در فارس خریداری شد
  • آغاز خرید گندم و کلزا در مناطق گرمسیری استان کرمانشاه
  • ۲۸ هزار تن گندم از کشاورزان استان بوشهر خریداری شد
  • خرید تضمینی گندم به بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن رسید
  • خرید ۲۸ هزار تن گندم از کشاورزان استان بوشهر
  • کشاورزان کماکان چشم انتظار اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم
  • خرید بیش از ۲۱ هزار تن گندم در سیستان و بلوچستان