Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به افزایش هزینه‌های تولید و همچنین قیمت گندم در کشور‌های همسایه، قیمت خرید تضمینی نیازمند بازبینی است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، اسماعیل اسفندیاری پور مجری طرح خودکفایی گندم اظهار داشت: قیمت در ایجاد انگیزه برای تولید گندم عامل بسیار موثری است که موجب می‌شود کشاورز روی مزرعه خود سرمایه گذاری کند و با استفاده از بهترین نهاده‌ها تولید خود را افزایش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به افزایش هزینه‌های تولید و همچنین قیمت گندم در کشور‌های همسایه و برای ترغیب کشاورزان برای کشت این محصول، قیمت خرید تضمینی نیازمند بازبینی است.

وی گفت: در حال حاضر قیمت خرید تضمینی گندم هر چند نسبت به گذشته بهبود یافته است، اما با توجه به قیمت این محصول در بازار‌های جهانی و افزایش هزینه تولید در کشور نیازمند تجدید نظر است.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی افزود: برای این که گندم به مصرف انسانی برسد، قیمتش باید از محصولات رغیب، چون جو و ذرت بیشتر باشد، ولی درحال حاضر قیمت گندم از جو کمتر است ضمن این که در کشور‌های همسایه قیمت گندم و آرد 45 درصد از ایران گرانتر است که همین موضوع انگیزه قاچاق را فراهم می‌کند.

 اسفندیاری پور با اشاره به این که رقم دقیقی از میزان قاچاق این محصول در دست نیست، اظهار داشت: برای این که گندم وارد سیلو شود و به جای دیگر نرود و کشاورز انگیزه تولید داشته باشد، باید قیمت خرید تضمینی این محصول به گونه‌ای باشد که نرخ تورم و دیگر مولفه‌ها در آن دیده شود و کاشت گندم برای کشاورزان به صرفه باشد.

وی با اشاره به این که سال گذشته از کشاورزان 8 میلیون و 200 هزار تن خرید تضمینی و 310 هزار تن خرید توافقی گندم صورت گرفت، گفت: نیاز کشور برای تامین محصولات وابسته به گندم همین میزان است و واردات صورت گرفته برای تامین ذخایر راهبردی است و اگر کشاورزان مورد حمایت قرار گیرند همچنان نیاز کشور به گندم از داخل کشور تامین می‌شود و همچنین این امکان وجود دارد که عملکرد در واحد سطح نیز افزایش یابد.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه آخرین برآورد‌ها نشان می‌دهد که سال گذشته 13 میلیون و 550 هزار تُن برداشت گندم صورت گرفته است، اظهار داشت: خوشبین هستیم که سال زراعی پیش رو هم جزو سال‌های خوب باشد و تولید گندم نسبت به سال گذشته افزایش یابد.

وی افزود: با توجه به اقدامات انجام شده روند رو به رشد تولید گندم ادامه دارد و می‌توانیم بگوییم که در حال حاضر به پایداری تولید رسیده ایم، ولی حفظ این شرایط و اجرای برنامه خوداتکایی گندم نیاز به حمایت و تعیین قیمت تضمینی مناسب برای این محصول داریم.

 اسفندیاری پور گفت: میانگین خرید تضمینی سه سال 90، 91 و 92، چهارمیلیون و 80 هزار تن بود درحالی که این رقم در هفت سال اخیر به 9 میلیون تن رسیده و این دستاورد بزرگی است که برای حفظ و بهینه شدن آن باید تلاش مضاعف صورت پذیرد.

انتهای پیام /

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی قیمت خرید تضمینی قیمت گندم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۹۶۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت رکورد تولید و برداشت دانه روغنی کلزا در ایلام

                                                            به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ حشمت اله زرین جوب اظهار داشت: پیش بینی می‌شود تا پایان زمان برداشت این محصول در اواخر اردیبهشت ماه، میزان تولید و برداشت دانه روغنی کلزا در استان به ۲۱ هزار و ۵۰۰ تن برسد.   وی افزود: مقدار تولید دانه روغنی کلزا در سال زراعی جاری نسبت به سال زراعی گذشته ۲۶۰ درصد و عملکرد در واحد سطح هم ۳۵ درصد افزایش یافته است.   زرین جوب ادامه داد: امسال بخش خصوصی (کارخانه‌های روغن کشی) متولی خرید کلزا با قیمت مصوب دولتی شده و در مدت زمان یک ماهه باید مطالبات کشاورزان را پرداخت کند که تاکنون حدود ۶۰ درصد مطالبه کلزاکاران پرداخت شده است.   وی تاکید کرد: باتوجه به فسادپذیری بالای کلزا، این دانه روغنی بلافاصله پس از برداشت و خرید، به سمت کارخانه‌های تولید روغن حمل شده است.   معاون بهبودات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام یادآور شد: استفاده از بذور مناسب، انجام برنامه‌های آموزشی و ترویجی، مدیریت اصولی عوامل زیان رسان، تغذیه بهینه، رعایت اصول به زراعی، برداشت و خرید آسان و به موقع و حمل مناسب در افزایش تولید دانه روغنی کلزا در استان ایلام تاثیر داشته است.   گفتنی است بیشترین مقدار برداشت کلزا در استان طی سال زراعی ۱۴۰۰ - ۱۳۹۹ بود که در این سال ۲۱ هزار تن دانه روغنی کلزا در سطح ۱۲ هزار هکتار از اراضی زراعی استان برداشت شد.   امسال تا کنون ۲۱ هزار تن کلزا در سطح ۹هزار و ۲۰۰ هکتار برداشت شده است.

دیگر خبرها

  • ثبت رکورد تولید و برداشت دانه روغنی کلزا در ایلام
  • امسال نیازی به واردات گندم نداریم
  • دولت علاوه بر کنترل قیمت‌ها، اخلال گران اقتصادی را معرفی کند
  • آغاز خرید گندم و کلزا در مناطق گرمسیری استان کرمانشاه
  • ضرورت خرید حمایتی تخم مرغ در راستای کاهش زیان مرغداران
  • خرید تضمینی گندم به بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن رسید
  • کشاورزان کماکان چشم انتظار اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم
  • بازدید مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران از مراکز خرید گندم در خوزستان
  • لزوم عزم همگانی برای پیشگیری از بیماری‌های منتقله از آب و غذا
  • نگاهی به قیمت هونگچی H۵ در بازار آزاد؛ یکی از گران‌ترین چینی‌های بازار + جدول